Qlik Sense, soluția completă de Business Intelligence și unul dintre lideri la nivel global, are acum o nouă versiune, care face explorarea datelor de business și mai ușoară. Qlik îmbunătățește constant platforma sa de business analytics pentru a oferi utilizatorilor o experiență relevantă de analiză și raportare. Noutățile Qlik Sense August 2021 sunt de această dată la nivelul de vizualizare și analiză augumentată.

Iată, pe scurt, care sunt acestea:

Images in Straight Table – În unele situatii, o imagine e mult mai sugestivă decât un text. Astfel, în tabelele Straight se pot utiliza acum adrese URL interpretate ca imagine. Cu ajutorul acestei noi funcții poți adauga diferite simboluri pentru a evidenția creșteri / scăderi în raportările pe care le urmărești, steaguri ale țărilor la care fac referire datele, logo-urile pentru branduri sau imagine de produs pentru care urmarești cifrele raportate.

Combo Chart este îmbunătățit acum cu opțiunea de a adauga bare pe axa secundară și culori pe indicatori. Cu opțiunea “Color per Measure” ai mai mult control asupra culorii indicatorului, ca să aplici o singură culoare sau o culoare calculată în funcție de o expresie. Astfel, graficul devine mult mai relevant pentru utilizator. Adăugarea de bare pe axa secundară îți va fi foarte utilă atunci când lucrezi cu axe decalate, precum în cazul în care dorești să reprezinți pe același grafic și vânzarea și variația în același timp.

Images by URL in Map Point Layer permite adăugarea unei imagini JPG, GIF, PNG, SVG pe hartă prin intermediul unui URL, adăugând un plus de personalizare față de elementele standard disponibile în Qlik.

Dark Map Mode – un nou tip de hartă a fost adaugat în opțiunile hărții, care să se potriveasca bine în cazul în care utilizatorii lucrează cu un design cu o temă întunecată. Utilizarea culorilor neutre mută accentul pe conținut, astfel că straturile de caracteristici de culoare deschisă ies mai mult în evidență și sunt mai usor de urmărit.

Capabilitățile Augumented Analytics continuă să fie un punct de interes major pentru Qlik, datorită influenței pe care o are atât în pregătirea datelor, cât și în obținerea de analize relevante. Augmented Analytics împreună cu intuiția umană este o combinație ce aduce utilizatorilor mai multă valoare, mai repede. Îmbunătățirea Insight Advisor se referă la analiza și măsurarea influenței unor seturi de informații asupra altora. Cu funcția MutualInfo se pot calcula informațiile reciproce între câmpuri. Alte îmbunătățiri în ce privește Augmented Analytics se referă la Business Logic Error Handling, Insight Advisior Profiling, DPS exceptions și error refactor.

Ai nevoie de mai multe detalii sau de un demo? Așteptăm cu nerăbdare să ne contactezi! 🙂

Dă-ne un semn la salut@relevance.ro sau la 0723 507 060.

Cele bune,

Echipa Relevance.