Magic Quadrant pentru BI este o analiză grafică a pieței de soluții BI, realizată de Gartner, compania de cercetare, care realizează diferite studii din industrie și nu numai.  Această oferă o imagine de ansamblu asupra furnizorilor din piață, clasificandu-I pe baza performanțelor lor curente și a capacității de a livra valoare pe termen lung.

Analiză este realizată într-o matrice cu patru zone distincte, create prin intersectarea a două axe:

  1. Capacitatea de execuție
  2. Viziunea completă

Cele 4 zone sunt: leaders, challengers, visionaries și niche players, fiecare categorie având capacitate de execuție și viziune de ansamblu. Categoria leaders rămâne cea mai importantă pentru că oferă o combinație puternică între cele două.

Printre criteriile de diferențiere luate în calcul în analiză soluțiilor de BI putem aminti de: data preparation, dată storytelling, natural language query, collaboration și nu numai.

Gartner a adăugat anul acesta trei noi capacități critice ca parte a criteriilor evaluare: stocarea de metrici, colaborare și integrarea științei datelor. Aceste noi capabilități descriu unele dintre schimbările cheie pe care beneficiarii se așteaptă să le ofere furnizorii de platforme de Analiză și Business Intelligence pe viitor.

De asemenea, trei capacități esențiale au fost eliminate din criteriile de evaluare: securitate, generare de limbaj natural (NLG; introdus în dată storytelling) și analiză în cloud.

Qlik, este și anul acesta leader în studiul realizat de Garter. Produsul său principal pe piața platformelor de analiză și BI este Qlik Sense Enterprise SaaS, care include Qlik Sense, Qlik AutoML și Qlik Application Automation, cu care oferă analize în system self-service, perspective și sugestii de business, atât pentru analiștii de date, cât și pentru consumatori.

  • Composable analytics absence of surrounding data or application ecosystem
  • Dată integration
  • Product licensing sunt câteva dintre punctele forte cu care Qlik intră pentru al 13-lea an la rând în categoria leaders, care pe scurt s-ar sintetiza în avantajele construirii unoi analize personalizate dintr-un set de componente predefinite, accent pe strângerea datelor din diverse surse și integrarea lor ulterioară care să permită analiza și utilizarea într-un mod cât mai eficient.

Pentru a putea vedea detaliat toate criteriile de analiză, tendințe în lumea BI-ului sau analiza celorlalte soluții de Business Intelligence puteți primi acces la studiul complet:

 

Top 10 BI & Data Trends 2023

Lasă-ne adresa de email pentru a vedea documentul.

You have Successfully Subscribed!