Inovație, orientare către client și viziunea puternică asupra produsului în ceea ce privește analiza augumentată sunt principalele capabilități prin care partenerul nostru, Qlik a fost numit și în acest an lider de Piață al platformelor de analiză & Business Intelligence (ABI) de către Gartner în Magic Quandrant 2022. Qlik Sense, principalul produs al lui Qlik folosește Motorul Asociativ împreună cu Motorul Cognitiv pentru a oferi analize în sistem self-service, perspective și sugestii de business, atât pentru analiștii de date, cât și pentru consumatori.

Printre celelalte criterii de diferențiere luate în calcul în analiza soluțiilor de Business Intelligence putem menționa și de:

1. Securitatea la nivel de platformă și date
2. Insight-uri automate pentru identificarea celor mai importante atribute dintr-un set de date
3. Catalog de date analizate pentru a putea face recomandări utilizatorilor
4. Data storytelling sau traducerea datelor analizate în povești vizuale, ușor de urmărit prin combinarea de titluri, texte narative, vizualizări de date și conținut audiovizual
5. Data vizualization pentru explorarea datelor într-un mod interactiv
6. Pregătirea datelor pentru crearea de modele analitice precum: măsuri, seturi și ierarhii definite de către fiecare utilizator
7. Raportare prin capabilități pixel-perfect care pot fi programate și distribuite mai multor utilizatori

Pentru a putea vedea detaliat toate criteriile de analiză, tendințe în lumea BI-ului sau analiza celorlalte soluții de Business Intelligence puteți accesa studiul complet aici: