Partenerul nostru de Business Intelligence, Qlik, a lansat o nouă versiune a platformei sale de analiză a datelor. Qlik Sense a primit din nou câteva îmbunătățiri la nivel de Vizualizare, Analiză Augumentată, dar și Conectori.

Vă prezentăm, pe scurt câteva dintre cele mai importante noutăți:

Opțiunile de Vizualizare au fost extinse din nou în Qlik Sense. De exemplu, funcția pentru grid chart, cel mai nou tip de grafic poate afișa acum etichete pentru fiecare punct de date din diagramă, indicând valoarea asociată unei măsuri fără a fi nevoie să mutați cursorul pentru a vedea ce se află în spatele diagramelor.

 Fereastra variabilelor este simplificată și se poate gestiona mai ușor. Pentru o muncă mai eficientă – și mai ales, în echipă sunt afișate toate elementele variabile (de exemplu, numele, descrierea și valoarea) și permit adăugarea, căutarea și duplicarea variabilelor. În plus, până la 20 de variabile pot fi șterse simultan. Afișând toate elementele variabile, puteți să adăugați, să căutați și să duplicați variabile mult mai rapid. Aceste capabilități ușurează munca manuală și ajută echipele să lucreze mai eficient, până acum neavând posibilitatea de a selecta, adauga, sterge sau a cauta variabile (practic, erau independente).

La nivel de Analiză Augumentată, Insight Advisor a primit din nou unele îmbunătățiri. De exemplu, caracteristicile calendarului automat sunt puse sub formă  de tablouri de bord întregi, complete, astfel, în loc de un grafic simplu, puteti obține mai multe diagrame cu insight-uri și date importatante. Acest lucru vă permite să faceți selecții, să explorați și să comparați datele dumnoavoastră la un nivel de profunzime mult mai mare. 
Au fost adăugați, de asemenea, noi parametri pentru analize și mai granulare. Opțiunile includ setarea direcției tendinței și a ordinii de sortare pentru o măsură, specificarea tipurilor preferate de analize care vor fi utilizate de sistem și specificarea tipului general de agregare pentru expresii complexe.

Pe lângă optimizările la nivel de analiză și vizualizare, Qlik Sense oferă acum și alte inovații. De exemplu, pe partea de conectivitate, conexiunea la Snowflake a fost îmbunătățită și un nou conector la Google Drive a fost implementat.

Pe de altă parte, pentru o personalizare mai puternică a datelor, ce va face explorarea și analiza și mai ușor de urmărit, au fost adaugate funcționalități suplimentare la exportul tabelelor din interfața Qlik în Excel – se vor păstra totalul expus și formatarea definită de utilizator pentru fiecare tabel în parte.

 

Ai nevoie de mai multe detalii sau de un demo? Suntem aici să discutăm. 

Poți să ne contactezi prin:

📧 salut@relevance.ro sau  ☎️ +40.723.50.70.60

Cu bine,

Echipa Relevance