Qlik World 2021 – noutăţile de business intelligence 

 

Recent s-a încheiat Qlik World 2021, conferința anuală organizată de către Qlik, la care au luat parte cele mai importante nume din industrie. Evenimentul a oferit informații valoroase despre data knowledge în contextul business intelligence în peste 100 de intervenții realizate de profesionişti din domeniu printre care Malcolm Gladwell, Yassmin Abde-Magied şi James Fisher, Chief Product Officer Qlik.  

În contextul creşterii nevoilor de business de a avea un management eficient al datelor, Qlik şi-a concentrat evenimentul în jurul conceptului de inteligenţa activă (active intelligence).

 

Definită ca abilitatea de a furniza date și analize utilizatorilor în timp real oriunde s-ar putea afla într-un moment dat, astfel încât să poată lua decizii bazate pe date, inteligența activă se bazează pe integrarea automată pentru a prelua date brute și a le transforma, analize pentru a înțelege datele și capacitatea de interpretare (citire) a datelor ca serviciu pentru a transforma informaţiile obţinute în acțiune.

 

Blendr.io va facilitate integrarea cu platformele SaaS şi cloud

 

În acest context, Qlik a anunţat în cadrul conferinţei virtuale globale că a achiziționat recent Blendr.io pentru a-și îmbunătăți capacitatea de integrare cu platformele de stocare a datelor SaaS și Cloud. Oficialii Qlik au prezentat strategia de produs pentru anul următor, fiind evidenţiate capabilitățile dobândite prin achiziția Blendr.io. 

Noile caracteristici, Notes and Forts, împreună cu Qlik Blendr.io, sunt concepute pentru a încuraja inteligența activă, principiul central al strategiei Qlik. 

 

Qlik a precizat că vor anunța curând când vor fi disponibile noile funcţionalităţi ale recentei achiziţii Blendr.io.

 

„Schimbarea de paradigmă și trecerea de la analize pasive la active au devenit realitate”, a spus Mike Capone, CEO-ul Qlik, referindu-se la accentul pus de companie pe inteligența activă. „Qlik îşi ajută clienții să vadă dincolo de dashboard. Oferim informații utile din toate datele pe care le aveţi – în timp real – care stimulează impactul.*”

 

Notes şi Forts, pe scurt

Instrumentul de colaborare Notes permite utilizatorilor să adauge perspectiva umană la indicatorii cheie de performanță, diagrame și tablouri de bord (dashboards) pentru a permite iniţierea discuțiilor între diferite aplicații de-a lungul procesului de analiză.

 

Forts le permite utilizatorilor să folosească în siguranță capabilitățile de analiză Qlik cu datele lor, indiferent dacă acestea se află local, în cloud sau într-un hibrid al celor două. Instrumentul extinde în mod securizat platforma Qlik Sense SaaS în centrele de date ale clienților, astfel încât nu mai este necesară mutarea datelor în cloud. 

 

În acest fel guvernanța datelor rămâne neschimbată, pe serverele pe care le deține deja organizația și simplifică mult administrarea soluțiilor de prelucrare de date și data analytics. 

 

Accent pe Inteligență Activă 

 

Accentul pe care Qlik l-a pus pe inteligența activă este o continuare firească a mai multor achiziții de companii pe care Qlik realizat în ultima perioadă. 

Aceste achiziții au permis platformei să se transforme dintr-un furnizor tradițional de business intelligence (BI) în unul capabil să ofere experienţe puternice clienților pe tot parcursul procesului de analiză – de la captarea și integrarea datelor la analiză și înţelegere profundă.

În ultimii ani, Qlik a achiziționat Podium Data și Attunity pentru a adăuga capabilități de integrare a datelor, RoxAI pentru a adăuga inteligență sporită și abilități de învățare automată și Blendr.io pentru a spori capacitățile sale existente de integrare a datelor și de automatizare.

Recent, Qlik a anunțat în Qlik Sense noutăţile centrale fidele misiunii companiei de a crea experiențe data-first utilizatorilor săi.

Luate împreună, mișcările strategice ale Qlik din ultimii ani mențin platforma competitivă și în concordanță cu tendințele de pe piață pentru ca utilizatorii finali să beneficieze de o experiență avansată în integrarea, prelucrarea și vizualizarea datelor relevante.

*Source: https://searchbusinessanalytics.techtarget.com/news/252500542/Active-intelligence-continues-to-guide-Qlik-roadmap

 

 

Ai nevoie de mai multe detalii sau de un demo? Contactează echipa Relevance.

 

Dacă vrei să discutăm, dă-ne de veste:

salut@relevance.ro sau  ☎️ +40.723.50.70.60

Cu bine,

Echipa Relevance